Un șofer băut din Moldovița a fost încătușat de polițiștii SPR Vama după ce a fugit de aceștia o distanță considerabilă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 40 de ani din Moldovița este cercetat penal după ce a fost prins că a condus băut la volan, polițiștii urmărindu-l pe acesta o distanță considerabilă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni în jurul orei 23:50, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, aflați pe raza comunei Moldovița au observat o autoutilitară, care se deplasa pe DJ 176 pe direcția Argel către  Vatra Moldoviței și au efectuat semnal regulamentar de oprire cu autospeciala de poliție, ocazie cu care conducătorul auto nu s-a conformat.

S-a procedat la urmărirea autoutilitarei cu semanalele acustice și luminoase pe o distanță de circa 200 de metri, aceasta intrând pe un drum secundar neclasificat, unde a parcurs o distanță de aproximativ 100 de metri, intrând la un moment dat în curtea unui imobil, după care conducătorul auto a coborât de la volan și a luat-o la fugă, sărind un gard și alergând prin zăpadă pe un teren viran.

În continuare s-a procedat la somarea și urmărirea acestuia, pedestru, pe o distanță de circa 500 de metri, fiind imobilizat și condus la autospeciala de poliție.

Polițiștii au procedat la legitimarea acestuia, ocazie cu care s-a stabilit că este un bărbat de 40 ani, din Moldovița.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, i-a fost adus la cunoștință că urmează să fie testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta devenind agitat și recalcitrant.

A fost încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost ulterior condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, unde, i s-au prelevat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, cu respectarea prevederilor legale.


Intră acum și în grupul de