Casa care a ars în totalitate la Siliștea-Liteni urma să găzduiască un parastas


Intră acum și în grupul de

Casa care a ars, miercuri, în totalitate în Liteni urma să găzduiască la sfârșitul săptămânii un parastas.

Potrivit anchetei, proprietara casei a murit în data de 19 ianuarie 2023, iar în locuința acesteia nu a mai locuit nimeni. Moștenitorii defunctei din județul Constanța au intenționat ca la sfârșitul acestei săptămâni să revină la locuința acesteia pentru a organiza un parastas, astfel că au apelat la unul dintre vecini, pentru a face focul în casă în noaptea de marți spre miercuri.

Vecinul a făcut focul în seara de marți în soba dintr-o cameră și a așteptat până focul s-a stins, iar în sobă a rămas doar jar, după care a plecat la locuința sa.

A doua zi, în jurul orelor 10:30, vecinii au observat că de la locuința respectivă a început să iasă fum, după care locuința a fost cuprinsă de flăcări,  incendiu care s-a răspândit instantaneu, fiind favorizat de vântul care bătea cu putere și de faptul că locuința era construită din lemn în anii 1950.

La fața locului au intervenit prima dată pompieri ai Serviciului Voluntar de Pompieri Civili din cadrul Primăriei Orașului Liteni și care au reușit să reducă intensitatea incendiului și să prevină răspândirea acestuia, iar la fața locului au intervenit și două autospeciale de pompieri din cadrul Detașamentelor de Pompieri Fălticeni și Dolhasca, incendiul fiind stins în totalitate.

Incendiul a distrus casa în totalitate, iar flăcările au izbucnit de la coșul de fum neîntreținut corespunzător.


Intră acum și în grupul de