Spitalele de Psihiatrie din Campulung si Siret ar putea fi comasate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Două spitale din judeţul Suceava ar putea fi comasate, iar un al treilea ar urma să fie transformat în cămin de bătrâni, în urma procesului de reorganizare impus de Ministerul Sănătăţii.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că aceste propuneri au fost aduse şi la cunoştinţa sindicalelor. „Propunerile au fost avizate de filiala locală a SANITAS”, a declarat Adrian Popescu.

Acesta a spus că şeful DS Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a înaintat Prefecturii Suceava o propunere potrivit căreia, Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc ar trebui să treacă în componenţa Spitalului Municipal, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret în cea a Spitalului Orăşenesc, în timp ce Spitalul de Boli Cronice Solca ar urma să devină cămin de bătrâni.

DSP Suceava a analizat mai multe variante şi a ajuns la concluzia că este greu pentru autorităţile locale respective să susţină financiar câte două unităţi spitaliceşti. În opinia şefului DSP Suceava această măsură nu va impune o reducere a numărului de posturi, ci doar a funcţiilor de conducere.

Referindu-se la transformarea Spitalului de Boli Cronice Solca în cămin de bătrâni, şeful DSP Suceava a ţinut să precizeze că măsura nu îi va afecta pe pacienţi întrucât situaţiile deosebite vor fi redirecţionate către Spitalul Municipal Rădăuţi. „Cei din Solca îşi vor schimba comportamentul. Acolo erau doar două secţii cu patologie apropiată, respectiv Interne şi Pneumologie, şi era asigurată o singură linie de gardă. Mai sunt multe detalii de stabilit, dar sigur este că toate cazurile deosebite vor putea fi internate la Rădăuţi”, a subliniat dr. Abiţei.

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a devenit unitate independentă cu personalitate juridică în iulie 1999, când printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii s-a transformat din Secţie de Psihiatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc în unitate spitalicească. Această unitate este singura din judeţ care funcţionează cu singură specialitate, în domeniul psihiatriei. Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc dispune de 80 de paturi şi acordă asistenţă psihiatrică populaţiei din zonele arondate municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei, dar şi populaţiei din restul judeţului Suceava sau din alte judeţe.

Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret a fost înfiinţat ca unitate independentă cu personalitate juridică în iunie 2003, prin ordin al Ministerului Sănătăţii, şi dispune de 200 de paturi. Spitalul de Boli Cronice Solca este o unitate cu personalitate juridică care asigură servicii medicale preventive, curative, de recuperare şi triaj urgenţe prin camera de gardă. Acest spital dispune de 80 de paturi.

Propunerea de reorganizare a celor trei spitale din judeţ, care vizează reducerea cheltuielilor de întreţinere, a fost transmisă spre aprobare, Ministerului Sănătăţii, iar o decizie privind soarta acestor unităţi spitaliceşti ar putea fi decisă până în luna martie.
Măsura nu va fi pusă în practică decât printr-o hotărâre de Guvern.


Intră acum și în grupul de