Șoferi drogați la volan, depistați la Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă, polițiștii acționează zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Doar în perioada 25 – 26 februarie, polițiștii din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc au identificat doi șoferi care se aflau sub influența substanțelor interzise.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Astfel, sâmbătă, lar orele 15:55, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Rădăuți în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Spitalului din municipiul Rădăuți au oprit un autoturism condus de către un bărbat domiciliat în municipiul Rădăuți, acesta aflându-se singur în autoturism.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament dubios, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ, iar mai apoi a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest 5000, aparatul indicând prezența activă în organism a substanței METHAMPHETAMINE.

În urma testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Duminică dimineața,  în jurul orei 04:05, polițiștii echipajului de poliție rutieră au efectuat semnalul de oprire pentru un autoturism pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc acesta fiind condus de către un bărbat din Vatra Moldoviței.

Având în vedere comportamentul șoferului, acesta a fost testat cu aparatul Drager DrugTest 5000 din dotare, indicat o valoare pozitivă la substanța BENZODIAZEPINES (BZO) și a fost condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Poliția Suceava reamintește că la finalul anului precedent, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.


Intră acum și în grupul de