Drepturile salariale castigate in instanta de profesorii suceveni, solicitate la Finante


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice din municipiul Suceava au de încasat drepturi salariale de ordinul milioanelor de lei, câştigate în instanţă, înainte şi după 20 mai 2010. Municipalitatea a făcut demersuri pentru alocarea de la Ministerul de Finanţe prin intermediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava a fondurilor necesare plăţii drepturilor salariale şi a centralizat necesarul pentru achitarea respectivelor sume, fiind vorba doar despre situaţiile în care au fost emise hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, restul trebuind să aştepte pronunţările.

Sumele solicitate la DGFP de către municipalitate pentru drepturile salariale ale cadrelor didactice sunt în jurul a 13,5 milioane de euro. Cea mai mare parte, de aproape 9 milioane de euro, o reprezintă diferenţele salariale potrivit hotărârilor judecătoreşti pronunţate înainte de data de 20 mai, când a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) 45/2010 fiind vorba de aproximativ 39,35 milioane de lei.

Diferenţele salariale stabilite în hotărârile judecătoreşti de după intrarea în vigoare a OUG 45, însumează circa 13,71 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de