Pentru zonele greu accesibile, judetul are nevoie de ambulante 4×4


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava are în zona de munte localităţi cu drumuri abrupte şi accidentate, unde autovehiculele obişnuite, inclusiv ambulanţele, nu pot ajunge. „Asistenţa medicală de urgenţă este primul echipaj din sănătate care se confruntă cu un număr instabil de pacienţi şi dacă n-ai dotări poţi să clachezi”, a declarat joi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dr. Daniel Martiniuc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat că în judeţele cu zone greu accesibile din cauza reliefului, ar trebui să existe în dotarea acestor servicii ambulanţe de tip 4×4, cu dublă tracţiune, pentru a face faţă denivelărilor de teren.

Astfel de maşini ar fi foarte utile şi în timpul iernii, când deplasările în zonele muntoase în special sunt foarte anevoioase, condiţiile meteo nefiind prea bune, a mai spus Daniel Martiniuc.

„Sunt zone îndepărtate, unele izolate, iar dacă nu ai tracţiune dublă la maşină, nu poţi ajunge la caz”, a subliniat dr. Martiniuc, adăugând că în cazul serviciilor de urgenţă „n-ar trebui să existe oprelişti din partea Guvernului” în ce priveşte dotările dar şi la angajări de personal.

Parcul auto al SAJ Suceava cuprinde 48 de ambulanţe active, din care 27 achiziţionate între anii 2008-2009, iar 21 între anii 1999-2003.


Intră acum și în grupul de