Acasă Social Specialitatile de medicina ce se vor infiinta la Universitatea suceveana, evaluate la...

Specialitatile de medicina ce se vor infiinta la Universitatea suceveana, evaluate la ARACIS


Intră acum și în grupul de

Dosarele pentru autorizarea provizorie a celor 3 specialităţi de medicină care vor funcţiona la Universitatea „Ştefan cel Mare” în anul academic următor vor fi trimise la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior- ARACIS în perioada următoare. Rectorul Adrian Graur şi-a exprimat speranţa că până la sfârşitul acestei luni să fie depus dosarul pentru Balneo-fizio-kinetoterapie, până la mijlocul lui februarie cel pentru Nutriţie şi dietetică, iar la sfârşitul lui februarie cel pentru Tehnică dentară.

În ce priveşte gradul de acoperire al disciplinelor care vor fi predate cu cadre universitare proprii, rectorul sucevean a precizat că, la Balneo-fizio-kinetoterapie, anul I, aproape toate disciplinele vor putea fi acoperite de cadrele din universitate, poate una singură să fie cu profesor de la Iaşi, iar la Nutriţie şi dietetică, anul I, trei discipline vor trebui acoperite cu cadre de la Iaşi.



Adrian Graur a menţionat că într-o săptămână sau două se va şti câţi profesori vor veni de la Iaşi pentru a preda disciplinele la tehnică dentară, dar e sigur ă la această specialitate vor fi mai puţine discipline care pot fi acoperite cu cadre didactice proprii.

Cele trei specialităţi vor putea deveni funcţionale după ce comisia de la ARACIS va veni şi va face o evaluare la faţa locului, în vederea autorizării provizorii.

Rectorul sucevean a mai spus că profesorii de la Iaşi vor putea fi cazaţi în Căminul 4, unde există 30 de garsoniere în regim hotelier.

Înfiinţarea celor trei specialităţi de medicină la Suceava printr-un consorţiu cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi reprezintă primul pas către o facultate de medicină la Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version