Copiii care locuiesc aproape de scoala au prioritate la inscriere (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

IŞJ Suceava informează că în perioada 3 martie – 5 mai 2011, în unităţile şcolare cu învăţământ primar, va avea loc înscrierea elevilor în clasa I, în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar. Astfel, părinţii se vor adresa unităţii şcolare, la care este arondată strada pe care locuiesc.

„De data acesta înscrierile în clasa I se vor face după o regulă extrem de clară. Prioritate au cei din aproprierea şcolii şi apoi alţii din afară. În nici un caz un copil din zonă nu poate fi refuzat la înscrierea în clasa I. Mulţi părinţi când se duceau în martie să înscrie copii la şcoală li se spunea că nu sunt locuri. Nu există aşa ceva. Trebuie să existe locuri pentru cei din zona respectivă”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Pentru clasa I, în noul plan de şcolarizare au fost propuse 421 de clase, pentru 7888 elevi.

După ce se încheie înscrierea şcolarilor în clasa I, începe cea a preşcolarilor şi aici prioritate având copiii din zona în care se află unitate de învăţământ preşcolar. De altfel anul trecut IŞJ Suceava a întocmit un regulament după care se fac înscrierile în grădiniţe pentru a evita situaţiile în care erau înscrişi copii din alte zone, iar cei din apropierea grădiniţelor respective rămâneau pe dinafară. „Au fost situaţii în care erau înscrişi copii chiar din alte localităţi iar cei de aici nu mai aveau loc”, a spus Petru Carcalete.

La sfârşitul fiecărei zile de înscriere, este obligatorie afişarea situaţiei celor înscrişi.

Pentru anul şcolar 2011-2012 au fost estimate să funcţioneze în grădiniţe 1.217 grupe, pentru 24.344 preşcolari din judeţ.


Intră acum și în grupul de