Tânăr șofer din Mănăstirea Humorului, reținut după o urmărire în trafic în care polițiștii au tras și un foc de avertisment


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 24 de ani din Mănăstirea Humorului a ajuns în arest după ce a fost urmărit în trafic, iar polițiștii au folosit și armamentul din dotare.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în noaptea de 24.03.2023, în jurul orei 01:00 polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Orașului Gura Humorului, în timp ce acționau pe bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism de teren care circula dinspre Suceava.

Șoferul acestuia autoturism a ignorat semnalele polițiștilor și și-a continuat deplasarea, mărind viteza de circulație către localitatea Mănăstirera Humorului.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, pe str. Mănăstirea Humorului având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, șoferul fiind somat în repetate rânduri, prin folosirea aparaturii porta-voce, atât pentru a opri vehiculul cât și cu cu privire la folosirea armamentului din dotare.

 În momentul în care s-a ajuns într-o zonă izolată de pe DJ177 în Mănăstirea Humorului polițiștii procedat la efectuarea unui foc de avertisment.

Chiar și în aceste condiții șoferul fugar nu a oprit, și-a continuat deplasarea și beneficiind de caracteristicile tehnice ale vehiculului de teren condus a părăsit carosabilul prin locuri greu acesibile, pe malul unui pârâu în zona denumită Larga, pe un teren accidentat, condiții în care nu s-a mai continuat urmărirea.

În regim de urgență au fost constituite echipaje suplimentare și urma investigațiilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din Mănăstirea Humorului. Acesta a fost audiat cu respectarea drepturilor procedurale și a recunoscut faptul că a condus autoturismul de teren neoprind la senalele polițiștilor.

În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat.De asemenea, șoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest Drager,rezultatul fiind negativ.

Nu au rezultat vătămări corporale și nu s-au înregistrat pagube sau alte incidente.

După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus faţă de șoferul de 24 ani măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului cercetările fiind continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, urmând a fi aplicate și sancțiuni contravenționale atât pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier cât și pentru toate celelalte abateri la regimul rutier săvârșite de șofer pe parcursul urmăririi.

Polițiștii atrag încă o dată atenția supra responsabilității la volan atât în ceea ce privește componenta juridică de respectare a legislației rutiere în vigoare, cât și cu privire la responsabilitatea socială prin protejarea unor valori primordiale precum sănătatea și viața.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.


Intră acum și în grupul de