Poliția Suceava: Autospeciala de pompieri care s-a răsturnat când intervenea la un eveniment a fost condusă cu viteză prea mare


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a stabilit condițiile în care o autospecială de pompieri s-a răsturnat, duminică dimineața, pe DN 2 pe raza localității Vadu Moldovei.

Potrivit cercetărilor, duminică la ora 07:45 un șofer de 41 ani, din comuna Hîrtop, în timp ce conducea autocamionul marca MAN aparținând ISU Suceava, pe DN 2 în localitatea Vadu Moldovei pe direcția Fălticeni către Roman, în condiții de carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare a pătruns pe sensul opus, a intrat într-un podeț din beton după care s-a răsturnat pe partea laterală stânga.

Vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto, care nu a adaptat viteza de deplasare la condiții de carosabil umed.

Din accident a rezultat avarierea autocamionului marca MAN.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00.

Autospeciala se afla în timpul serviciului și se deplasa în regim de circulație prioritară având luminile și sirena în funcțiune. În momentul accidentului se afla singur în autoturism și nu a suferit vătămări corporale.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu avertisment pentru neadaptarea vitezei la condițiile de drum.


Intră acum și în grupul de