O femeie pe bicicletă a fost acroșată de tren la Horodnic de Jos. Femeia a ajuns la spital


Intră acum și în grupul de

O femeie de 51 de ani din comuna Horodnic de Sus a fost rănită, sâmbătă dimineața, după ce bicicleta cu care se deplasa a fost lovită de tren.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, femeia de 51 de ani conducea sâmbătă dimineața în jurul orei 5:13 o bicicletă pe DC 46 pe raza localității Horodnic de Jos spre Rădăuți.

Ajungând la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, de la intersecția cu DN 2 H, conducătoarea bicicletei nu a respectat semnificația indicatorului STOP și nu s-a asigurat corespunzător, a pătruns pe calea ferată, situație în care a fost acroșată în roata din față de către trenul Regio Suceava-Putna.

În urma impactului a rezultat avarierea bicicletei și vătămarea corporală ușoară a conducătoarei de bicicletă, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Rădăuți, unde i s-a stabilit  diagnosticul de „traumatism prin accident feroviar, hematom occipital stâng, luxație umăr stâng”.

Biciclista a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovat de producerea accidentului se face conducătoarea bicicletei, care nu a respectat semnificația indicatorului STOP de la pasajul C.F.R. și a pătruns pe calea ferată fără a se asigura corespunzător.


Intră acum și în grupul de