Primarul Lungu, nemultumit de organigrama Politiei locale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru funcţionarea la minim a Poliţiei locale ar fi trebuit să fie angajaţi încă cel puţin 50 de persoane, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, explicând însă că potrivit legislaţiei actuale nu poate face aceste angajări, iar fondul de salarii al Primăriei fost limitat la 65,67 milioane de lei.

Edilul-şef a spus, într-o conferinţă de presă, că Poliţia locală a municipiului Suceava va fi înfiinţată, joi, prin Hotărâre a CL Suceava care adoptă organigrama acestei structuri subordonate Primăriei. El a arătat că Poliţia locală va avea 123 de angajaţi, personalul fiind insuficient în condiţiile în care oraşul este foarte întins fiind practic format din două oraşe, Suceava şi Burdujeni. Potrivit lui Lungu, ar fi trebuit ca serviciul de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipale să fie transferat la Primărie.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ şi-a exprimat totuşi încrederea că Poliţia locală va fi eficientă şi în aceste condiţii, menţionând că Primăria are posibilitatea să detaşeze cadre de la alte instituţii, cum ar fi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi sau de la Poliţia municipiului.


Intră acum și în grupul de