Polițiștii suceveni nevoiți să fugă după un bărbat băut care a căzut cu scuterul, s-a ridicat și a alergat spre Calea Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 31 de ani din municipiul Suceava este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier.

Potrivt Poliției Județene Suceava, sâmbătă seara la ora 21.50, polițiștii patrulei de siguranţă publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni, aflându-se pe strada Calea Unirii, în sensul giratoriu din zona Orizont au observat un scuter care nu avea montată plăcuța de înmatriculare în locul special amenajat.

În acest caz s-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, însă conducătorul scuterului nu a oprit la semnal continuându-și deplasarea, efectând un viraj necontrolat.

Acesta a căzut de pe scuter pe partea carosabilă, moment în care a abandonat scuterul  și a început să alerge spre Calea Burdujeni. Polițiștii au procedat la urmărirea pedestră a acestuia, ulterior fiind prins.

Persoana în cauză nu avea asupra sa documentele și nu a dorit să furnizeze date cu privire la stabilirea identității sale.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică și a recunoscut faptul că a consumat alcool i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat să fie testat, iar ulterior a refuzat să-i fie recoltate de probe biologice.

Bărbatul a fost condus la Sediul Secției de Poliție Burdujeni, unde i s-a stabilit identitatea, iar din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că scuterul nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

În acest caz a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunilor flagrante sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice” și a săvârșirii infracţiunii de ”Conducerea unui autovehicul neînmatriculat” cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier.


Intră acum și în grupul de