Transport ilegal de bușteni semnalat de activistul de mediu Daniel Bodnar, confirmat de verificările făcute de polițiști


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați, sâmbătă, de activistul de mediu Daniel Bodnar că la o societate de pe raza orașului Vicovu de Sus se descarcă material lemnos, care a fost transportat fără documente de însoțire.

În baza sesizării, lucrătorii aflați în serviciu s-au deplasat la locul indicat unde a fost identificat administratorul acestei societăți precum și o autoutilitară MAN care avea prelata din partea dreaptă trasă, iar lângă autoutilitară un număr de 10 bușteni.

Cu ocazia verificărilor efectuate, administratorul firmei a declarat că a transportat cantitatea de material lemnos fără a deține aviz de însoțire.

Materialul lemnos identificat a fost încărcat de administrator în autoutilitară și s-a procedat la conducerea acestuia la Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului Putna.

Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat ocazie cu care a rezultat cantitatea de 4,82 mc lemn buștean molid și cantitatea de 2,97 mc lemn buștean brad, în valoare de 3.972 lei.  

În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de  de 4,82 mc lemn buștean molid și cantitatea de 2,97 mc lemn buștean brad, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată în valoare de 4000 lei.


Intră acum și în grupul de