Amenzi de aproape 8000 de lei aplicate de polițiști la Frătăuții Noi pentru un transport ilegal de lemn în valoare de doar 236 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Secția 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit, vineri, un șofer care circula pe drumul comunal Frătăuții Noi și transporta material lemnos din specia fag. În timpul verificării, s-a descoperit că bărbatul nu avea asupra lui documentele autoutilitarei și nici avizul pentru materialul lemnos. Autoutilitara sa avea înmatricularea suspendată, iar certificatul de înmatriculare a fost ridicat de către poliție.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 2.000 lei conform Legii nr. 171/2010 pentru transportul ilegal de material lemnos și cu o amendă de 1.305 lei pentru nesolicitarea autorității competente transcrierea dreptului de proprietate. El a mai primit și o amendă de 1.000 lei pentru adresarea de cuvinte jignitoare și amenințări, precum și o amendă de 1.000 lei pentru provocarea de scandal în locuri publice.

Pasagerul din autoutilitară a refuzat să se legitimeze și a fost sancționat cu o amendă de 1.500 lei, și el a mai primit o amendă de 1.000 lei pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare. Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Intră acum și în grupul de