Poliția Suceava: Autocamion confiscat după ce s-a constatat că transporta lemn fără documente de proveniență


Intră acum și în grupul de

În urma unei acțiuni de verificare și control, polițiștii suceveni au confiscat o cantitate mare de material lemnos transportată ilegal. La data de 4 mai 2023, polițiștii din cadrul SPR 14 Vama au obținut informații cu privire la un transport suspect de material lemnos pe DJ 176, dinspre comuna Moldovița înspre satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței. Autoutilitara a intrat în curtea unei societăți comerciale, fiind începută activitatea de descărcare a materialului lemnos. La cererea polițiștilor, administratorul a sistat descărcarea buștenilor. În urma verificărilor s-a constatat că au fost descărcați 4 bușteni, care la solicitarea de polițiștilor au fost încărcați din nou în autoutilitară, iar aceasta a fost escortată la depozitul „Dragoșa”, pentru efectuarea activității de inventariere a cantității de material lemnos de către personalul silvic. În urma verificărilor, s-a constatat că transportul nu avea documente de proveniență, iar cantitatea transportată depășea limita legală de 10 m.c. de lemn rotund rășinoase.

După inventarierea cantității de material lemnos, polițiștii au constatat că au fost transportați 14,29 m.c. de lemn, iar în aplicația SUMAL 2 a apărut un aviz pentru transportul a 14,04 m.c., fără a fi înregistrat și traseul de deplasare sau disponibile fotografii ale încărcăturii. În urma confiscării întregii cantități de material lemnos, autoutilitara a fost condusă la locația special amenajată a IPJ Suceava și a fost indisponibilizată.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. fără documente specifice de transport”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 68 alin. 1 teza 1 din Legea 46/2008. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, iar dosarul urmează să fie soluționat de lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama.

Polițiștii îi atenționează pe toți cei implicați în industria lemnului să respecte legislația în domeniu și anunță că vor continua să desfășoare acțiuni și controale pentru a identifica și trage la răspundere pe cei care încalcă normele în vigoare.


Intră acum și în grupul de