Client care a refuzat să plătească o cursă Bolt, cercetat pentru abuz de încredere prin fraudarea creditorului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care a refuzat, în noaptea de duminică spre luni să achite o cursă făcută cu serviciul de ride sharing Bolt este cercetat penal pentru abuz de încredere prin fraudarea creditorului.

Poliția Suceava a fost sesizată, luni dimineața la ora 00:33 prin 112 de un șofer Bolt că a preluat o comandă de transport, iar la finalul cursei clientul a refuzat să plătească.

Echipajul de poliție deplasat la fața locului a constatat că un șofer Bolt a preluat la ora 23:51, prin aplicație, o comandă pentru a transporta o persoană din zona Complexului Zamca din Suceava până în orașul Salcea.

După ce a preluat persoana respectivă și a ajuns la destinație persoana în cauză i-a spus ca nu are bani cash să achite și dorește să îl ducă înapoi în Suceava zona unui restaurant pentru a se întâlni cu un prieten care îi va da bani pentru transport.

Au ajuns în zona sediului Poliției Suceava și văzând că nu se înțelege cu persoanele în cauză șoferul a apelat la 112 în acest sens.

Polițiștii l-au identificat și legitimat pe clientul respectiv ce se afla vizibil sub influența băuturilor alcoolice cât și pe prietenul acestuia, iar în urma discuțiilor purtate cu aceștia prietenul clientului a achitat contravaloarea transportului în valoare de 76 de lei șoferului.

În acest caz s-a întocmit proces verbal de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, urmând ca dosarul penal să fie soluționat procedural conform comptenței.

Cu privire la infracțiunea de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor șoferul a spus că nu dorește să depună plangere penală deoarece și-a recuperat prejudiciul.


Intră acum și în grupul de