Buget mai mic decat anul trecut pentru Centrul de Transfuzie Sangvina Suceava


Intră acum și în grupul de

Bugetul alocat pentru funcţionarea Centrului de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava se anunţă a fi mai mic în acest an decât cel din 2010, a spus directorul unităţii Maria Pilat. Aceasta şi-a exprimat încrederea că nu se vor înregistra probleme cu achiziţionarea pungilor pentru recoltare, a reactivilor şi materialelor consumabile, pentru care există fonduri separate.

Maria Pilat a precizat însă că imobilul în care funcţionează Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină are nevoie urgentă de reparaţii, atât exterioare cât şi interioare, întrucât aspectul neîngrijit al clădirii şi încăperilor din incintă are un impact negativ asupra donatorilor, care devin nesiguri cu privire la condiţiile de igienă în care ar trebui să se desfăşoare recoltarea.

„Clădirea trebuie reabilitată complet şi igienizată, pentru că degeaba dai un var dacă nu faci şi restul. Oamenii au nevoie de un plus de încredere, dacă văd că pică tavanul pe ei îşi pun întrebări asupra siguranţei actului medical. Noi le explicăm că toate materialele pe care le utilizăm sunt de unică folosinţă şi le desfacem ambalajele în faţa lor”, a subliniat directorul CJTS Suceava.


Intră acum și în grupul de