Urmărire la Șerbăuți după un tânăr beat și fără permis. Acesta a intrat cu mașina într-un podeț de beton


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 21 de ani din Zvoriștea este cercetat penal pentru trei infracțiuni după ce a condus beat și fără permis un autoturism și nu a oprit la semnele polițiștilor.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata în timp ce efectuau duminică dimineața în jurul orei 1:10  activități de control al traficului rutier pe DN 29 A, pe raza satului Șerbănești din comuna Zvoriștea, au efectuat semnale luminoase și acustice de oprire unui autoturism care circula din direcția Zvoriștea către Adâncata, având o deplasare haotică.

Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor agenților de poliție și și-a continuat deplasarea, s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune. După aproximativ un kilometru, la intrarea în localitatea Șerbănești, conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de mers, a ieșit în afara părții carosabile și a acroșat un podeț de beton.

Imediat după impact, la fața locului a ajuns și cea dea doua patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, polițiștii procedând la extragerea din autoturism a conducătorului auto, care se afla în vizibilă stare de ebrietate.

Cu această ocazie s-a constatat faptul că acesta se afla singur în autoturism, după extragerea din autoturism, polițiștii au stabilit faptul că șoferul este un tânăr de 21 ani, din comuna Zvoriștea.

Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest din dotarea secției de poliție, rezultatul fiind 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost interogată baza de date, rezultând că șoferul nu posedă permis de conducere.

Șoferul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de