Primarul Lungu sustine ca facturile la incalzire nu s-au majorat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Factura la încălzire în luna ianuarie 2011 a fost la fel ca în ianuarie 2010. Am menţinut preţul la căldură”, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a recunoscut însă că s-au înregistrat unele situaţii în care locatarii sucevenii au avut de scos din buzunare mai mulţi bani pentru a-şi achita factura, acestea însă fiind izolate.

Edilul-şef a exemplificat cu cazul unei familii care locuieşte într-un apartament de patru camere care a avut de plătit suma de opt sute de lei pentru încălzire. La patru camere, 800 de lei, parcă e prea mult. Sunt anomalii”, a spus Lungu. El arătat că în acea scară de bloc toate apartamentele au repartitoare de costuri, mai puţin familia respectivă. Lungu consideră că aceste situaţii trebuie să fie soluţionate punctual de asociaţiile de proprietari.

Primarul a ţinut să sublinieze că municipalitatea a făcut eforturi deosebite pentru asigurarea căldurii în locuinţele sucevenilor şi că în prima lună din acest an a achitat către Termica SA suma de trei milioane de lei.

Pe de altă parte, el a mai precizat că a discutat cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi în ceea ce priveşte repartizarea cheltuielilor comune. Totodată, Ion Lungu, a cerut reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari din municipiu să achite facturile pentru apa potabilă furnizată. „Mă îngrijorează restanţele destul de mari la plata facturilor la apa potabilă. Fac apel să se plătească pentru că nu vreau să ajungem într-o situaţie delicată”, a mai spus Lungu, arătând că locatarii suceveni preferă să achite prima dată cheltuielile cu încălzirea şi apoi cele pentru apa potabilă.


Intră acum și în grupul de