Peste 200 de elevi suceveni participa la faza zonala a concursului national Chimexpert


Intră acum și în grupul de

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava va fi sâmbătă, gazda Concursului de chimie Chimexpert, faza zonală. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, judeţul Suceava a fost desemnat judeţ organizator alături de alte 14 judeţe ale ţării, având cel mai mare număr de înscrişi din ţară, după Bucureşti. „Numărul mare de elevi participanţi a permis arondarea doar a unui singur alt judeţ, Botoşani. Astfel dintre cei 245 de elevi care se vor reuni la concurs, 225 sunt din judeţul Suceava şi 20 din judeţul Botoşani”, a precizat Laurenţa Hacman subliniind că testul va dura două ore iar corectarea se va face imediat după expirarea celor două ore de testare, în prezenţa concurenţilor.

Acesta a mai spus că, după evaluare, conform baremului, se completează diplomele, acordând premii şi menţiuni, conform regulamentului.

Concurenţii calificaţi la etapa naţională vor fi afişaţi pe site-ul concursului după 3 zile de la data susţinerii etapei zonale, pe data de 22 februarie 2011, după centralizarea tuturor rezultatelor de la toate centrele zonale.

Concursul de chimie Chimexpert, concurs din Calendarul MECTS, ediţia a VII-a, adresat elevilor claselor a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a este organizat cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, al IşJ Satu Mare şi Societăţii de Chimie din România, Organizaţiei Nonguvernamentale Bio-Invent prin ă a profesorilor de chimie.

Laurenţa Hacman a mai spus că această competiţie se desfăşoară pe parcursul unui an şcolar, în trei etape: test grila pe site, prin care concurenţii înscrişi primesc prin e-mail trei serii de subiecte pe care le accesează pe site-ul concursului pentru a obţine şi rezolva subiectele; test, etapă zonală, 19 februarie 2011 în 15 judeţe din ţară, desemnate, datorită numărului mare de participanţi, şi faza internaţională ce va avea loc în perioada 25-27 martie 2011, la Satu Mare.


Intră acum și în grupul de