Abordare integrata in prevenirea exploatarii prin munca


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Suceava (ANITP) a lansat, în data de 24 februarie 2011, proiectul „Abordarea integrată pentru prevenirea exploatării prin muncă în ţările de origine şi destinaţie”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Programului „General Prevention of and Fight against Crime”.

În cadrul acestui proiect, au fost desfăşurate activităţi de prevenire derulate în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, Poliţia Municipiului Fălticeni- Biroul de ordine Publică pentru mediul rural, reprezentat de către ag. şef principal Axinte Eugen şi Organizaţia “Salvaţi Copiii”- Filiala Suceava, în unităţile şcolare de pe raza comunelor Mălini şi Arbore, din judeţul Suceava. Beneficiarii instruiţi au fost elevii claselor a VI-a, VII-a şi a VIII-a, în număr de 670 şi 23 de cadre didactice de la următoarele şcoli: Şcoala cu clasele I-VIII “Nicolae Labiş”, Şcoala cu clasele I-VIII Poiana Mărului, Şcoala cu clasele I-VIII Pîraie, din localitatea Mălini, precum şi Şcoala cu clasele I-VIII Clit, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3, din localitatea Arbore.

Obiectivul general al acţiunilor derulate constă în reducerea dimensiunilor traficului de persoane în vederea exploatării sexuale/exploatării prin muncă în ţările de origine, tranzit şi destinaţie prin creşterea nivelului de cunoaştere a populaţiei cu privire la fenomenul traficului de persoane; îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie a actorilor sociali implicaţi in identificarea, referirea si asistenţa acordată victimelor traficului de persoane şi formarea reţelei de specialişti în problematica identificării şi referirii victimelor traficului de persoane, precum şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg, în special a elevilor şi a factorilor decizionali locali cu privire la riscurile asociate traficului de persoane.

“Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Suceava (ANITP), împreună cu partenerii săi locali implicaţi în proiectele derulate, urmăresc identificarea celor mai eficiente soluţii în abordarea fenomenului traficului de persoane, cu accent pe exploatarea sexuală şi exploatare prin muncă, din perspectiva îmbunătăţirii sistemului de identificare, referire şi asistenţă a victimelor, cât şi din perspectiva informării publicului larg şi factorilor de decizie implicaţi”, a declarat Mihai Moisoiu, Inspector de specialitate în cadrul Agenţiei Naţionale Impotriva Traficului de Persoane.


Intră acum și în grupul de