Mopedist băut și fără permis, rănit după ce a fost lovit de un autoturism al cărui șofer a virat stânga în timp ce era depășit de moped


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 61 de ani din Hârlău a fost rănit, marți seara, într-un accident rutier pe DN 208 între Budeni și Preutești.

Potrivit anchetei polițiștilor, marți seara în jurul orei 20:00 un bărbat de 34 de ani din Dolhasca se deplasa la volanul unui autoturism VW pe DJ 208 pe relația Budeni-Preutești.

Acesta a efectuat viraj la stânga pentru a intra pe un pod, fără a se asigura corespunzător, moment în care a intrat în coliziune cu un moped Piaggio, neînregistrat, care se afla angajat în depășirea autoturismului și era condus în aceeași direcție de un bărbat de 61 de ani din Hârlău.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat urmând să l-i se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul Fălticeni.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face șoferul care nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga.

Deasemenea din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că cel care conducea mopedul nu posedă permis de conducere, iar mopedul marca Piaggio este neînregistrat.

În urma acestui eveniment s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul neînregistrat”.


Intră acum și în grupul de