Nici un curs pentru asistenti maternali la Protectia Copilului Suceava


Intră acum și în grupul de

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava nu va organiza anul acesta nici un curs pentru asistenţii maternali, din cauza lipsei de fonduri pentru noi angajări. Pe de altă parte, reprezentanţii instituţiei susţin că numărul actual al asistenţilor maternali cu carte de muncă, care au copii în plasament ar fi suficient.

La sfârşitul anului trecut, în judeţ erau înregistraţi 670 de copii în plasament la asistenţi maternali, 115 dintre ei având grad de handicap. Din 473 de asistenţi maternali angajaţi ai DGASPC Suceava, 454 au copii în plasament.

Dintre ei, 19 şi-au păstrat calitatea de „părinte de profesie”, dar nu profesează în acest moment. Unii se află în concediu pentru creşterea propriilor copii, concediu de odihnă sau medical, concedii fără plată sau au cerut suspendarea atestatului pentru o perioadă determinată.

Alţi 28 de asistenţi maternali au renunţat la această meserie. Zece dintre ei, care şi-au găsit un loc de muncă în străinătate, şi-au dat demisia. Nouă persoane s-au pensionat, una a murit, pentru cinci persoane a expirat atestatul şi n-au mai vrut să-l înnoiască, în timp ce alte patru persoane au rămas fără atestate, pentru că au fost depistaţi cu nereguli de comisiile Protecţiei Copilului.


Intră acum și în grupul de