„Un ultim avertisment” pentru 5 spitale din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma unui control efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava la cele 11 spitale din judeţ, un număr de 5 au primit „un ultim avertisment”, după ce au fost depistate mai multe nereguli, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul executiv al instituţiei, dr. Ludovic Abiţei.

„La Spitalul Municipal Vatra Dornei există o problemă de igienizare, blocul alimentar nu dispune de circuite funcţionale în cadrul blocului alimentar care este amplasat la subsolul clădirii, iar spălătoria necesită renovare şi igienizare. Acolo este o problemă cu întreaga clădire, care este veche, de patrimoniu”, a declarat dr. Abiţei, adăugând că un alt neajuns este reprezentat de faptul că unitatea sanitară nu are asigurată o rezervă de apă pentru consum, în caz de avarie.

La Spitalul Municipal Rădăuţi, inspectorii DSP au constatat că nici una dintre cele două staţii de tratare a apelor uzate nu funcţionează.

Şi la Spitalul Orăşenesc Siret s-au găsit nereguli. Aici blocul alimentar nu are asigurate circuitele funcţionale la bucătărie. Probleme cu circuitele blocului alimentar s-au găsit şi la Spitalul de Psihiatrie din Siret, aceeaşi situaţie fiind şi în cazul spălătoriei. Potrivit şefului DSP Suceava, aici situaţia este în curs de remediere întrucât aici se realizează un corp de clădire separat, care va duce la rezolvarea problemei.

La Spitalul Orăşenesc Solca, o altă unitate sanitară cu probleme, neajunsurile descoperite au constat în nerespectare normelor de amplasare a paturilor şi a celor privind raportul dintre numărul de paturi şi numărul de grupuri sanitare.

Ludovic Abiţei a precizat că toate cele 11 spitale controlate au autorizaţie sanitară de funcţionare, dar trei dintre ele, şi anume Suceava, Fălticeni şi Vatra Dornei funcţionează cu program de conformare.


Intră acum și în grupul de