S-a incheiat sezonul hipotermiilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Din punct de vedere oficial, sezonul raportării hipotermiilor s-a încheiat, a anunţat marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, deşi temperaturile sunt încă scăzute şi ar putea apărea cazuri noi.

„În sezonul 2010-2011, s-au înregistrat în judeţ două decese datorate hipotermiilor. În aceeaşi perioadă, 16 cazuri de hipotermie au ajuns în urgenţe, în diverse stadii de gravitate şi alte 60 de cazuri sociale, tot din cauza frigului au ajuns în spitale. 33 de cazuri sociale au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean, iar restul de 27 în compartimentele de primiri urgenţe şi camere de gardă”, a precizat Adrian Popescu.

Referindu-se la cazurile de hipotermie, acesta a spus că 5 au ajuns în UPU Suceava şi 11 în restul spitalelor din judeţ.

În privinţa celor două decese datorate hipotermiei, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menţionat că este vorba despre o femeie ce a decedat la Păltinoasa şi un bărbat în zona rurală Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de