Dulgheru: Intelectualii cumpara carne de la vanzatori de ocazie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava atrag atenţia sucevenilor să aibă gijă de unde cumpără carne.

„Avem o problemă şi la procesatorii de carne. Mai sunt unii care mai au probleme la scarificare, sau cumpără animale din afară, fără acte. Şi la carmangerii trebuie să fim atenţi de unde procură carnea. Sunt samsarii care aduc animale neverificate. Suntem cu ochii pe ei. Atragem atenţia şi celor care vor să cumpere carne ieftină de prin portbagaje, la colţuri de bloc. Cred că iau carne de vită şi când colo este de cal netestată, care poate avea trichineloză. Îşi pun viaţa în pericol. Sunt mulţi intelectuali care cumpără asemenea carne, la preţuri mici”, a afirmat Petrea Dulgheru.

Acesta a precizat că recent, o fostă angajată a instituţiei a cumpărat din apropierea unui spital asemenea carne, la preţ mic, iar când a adus-o pentru a fi testată s-a constatat că e de cal.

Având în vedere că se apropie sărbătorile pascale, şeful DSVSA Suceava solicită sucevenilor să achiziţioneze carne doar de la firme autorizate, să nu aibă surpriza ca în loc de miel să aibă altceva pe masă.


Intră acum și în grupul de