Spitalele din Suceava, Dorna si Falticeni functioneaza cu autorizatii pe baza de program de conformare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Trei spitale din judeţ funcţionează cu autorizaţii eliberate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava pe bază de plan de conformare. Dacă acestea nu realizează ceea ce este prevăzut în plan riscă să nu mai primească o nouă viză.

Cele trei unităţi medicale sunt Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Municipal Vatra Dornei şi Spitalul Municipal Fălticeni. La ultimul control efectuat de inspectorii sanitari suceveni, luna trecută, spitalele cu planuri de conformare au primit avertismente.

Şeful DSP Suceava, Ludovic Abiţei, a explicat că la Spitalul Judeţean autorizaţia cu program de conformare a fost dată în primăvara anului trecut, însă, între timp unitatea a trecut printr-o serie de lucrări de reabilitare şi modernizare. „Suceava mai avea de făcut multe, însă acum au reuşit, de bine de rău, cu noile finanţări, să mai dea deoparte din astea. Cele cu plan de conformare au primit avertisment pentru că noi, tot i-am atenţionat că le vine scadenţa la programele de conformare”, a declarat şeful DSP Suceava.

În ce priveşte Spitalul Municipal Vatra Dornei, acesta a spus că există o problemă de igienizare, blocul alimentar nu dispune de circuite funcţionale acesta fiind amplasat la subsolul clădirii iar spălătoria necesită renovare şi igienizare. Ludovic Abiţei a explicat că acolo este o problemă cu întreaga clădire, care este veche, de patrimoniu aşa că nu se poate face mare lucru. Acesta a adăugat că un alt neajuns este reprezentat de faptul că unitatea sanitară nu are asigurată o rezervă de apă pentru consum, în caz de avarie.

Cât despre Spitalul Fălticeni, şeful DSP a spus că acesta „se află în grafic” în ceea ce priveşte programul de conformare.

Şeful DSP Suceava a mai menţionat că vizele sunt anuale, iar cu 20 de zile înainte de expirare spitalele trebuie să solicite o nouă autorizare, care se acordă după verificarea situaţiei din teren.


Intră acum și în grupul de