Bărbat din Straja, beat și fără permis, reținut în arest după ce a fost prins în trafic la volanul unei mașini  


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție pe str. Calea Bucovinei din Vicovu de Sus au observat un autoturism ce circula din direcția Straja către Vicovu de Sus, fiind efectuat semnal regulamentar de oprire, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase.

Conducătorul autoturismului s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire efectuate de lucrătorii de poliție, oprind pe partea dreaptă a sensului de mers.

Polițiștii au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele de identitate și cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta prezentat doar polița RCA, precizănd că nu are asupra sa permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate.  Acesta a fost identificat în persoana  unui bărbat de 34 ani, din comuna Straja.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest,  rezultând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior șoferul fiind condus  la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

               Având în vedere concursul de infracțiuni, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore față de șoferul de 34 de ani, acesta fiind  încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de