Petru Carcalete: „Vacanta de Paste se poate prelungi cu o zi” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vacanţa de Paşte a elevilor suceveni ar putea fi prelungită cu încă o zi, potrivit spuselor şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, insp. general Petru Carcalete. Acesta a declarat, în cadrul conferinţei de presă de marţi, că au existat şcoli din judeţ care au făcut cerere pentru prelungirea vacanţei de Paşte a elevilor cu o zi şi implicit recuperarea materiei într-una din sâmbete. “Se pare că unele şcoli şi-au propus o recuperare înainte de vacanţă, iar alţii după aceasta.

În principiu, nu am nimic împotrivă ca să se întâmple acest lucru, cu condiţia ca ziua să fie recuperată”, a declarat Petru Carcalete, care s-a arătat sceptic în privinţa prezenţei la şcoală a elevilor în a treia zi de Paşte.

„În momentul de faţă, există mai multe cereri, însă probabil în Consiliul de Administraţie vom lua o decizie unitară pentru toate şcolile din judeţ”, a asigurat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, care a precizat că în principiu ar fi de acord ca ziua de marţi, 26 aprilie să fie liberă, cu o implicită recuperare.

Vacanţa de Paşte din acest an a fost stabilită între 16 aprilie-25 aprilie.


Intră acum și în grupul de