Concursul de fotografie „Scene de strada” si-a desemnat castigatorii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

6 fotografi amatori din municipiul Suceava care la iniţiativa administraţiei publice locale au participat la concursul internaţional de fotografie intitulat „Scene de stradă”, proiect cultural desfăşurat la iniţiativa oraşului francez Laval, cu care oraşul nostru este înfrăţit, au ieşit învingători în marea competiţie.

Alături de Suceava, la concurs au fost invitate să participe şi celelalte 7 oraşe partenere ale francezilor din Laval, printre care se numără: Boston, din Marea Britanie, Halkidiki, din Grecia, Gandia, din Spania, Garango, din Burkina Faso, Laval, din Canada, Mettmann, din Germania şi Lovetch, din Bulgaria.

Concursul, care a fost adresat exclusiv locuitorilor oraşului Suceava, implicit fotografilor amatori, le-a oferit participanţilor posibilitatea de a-şi exprima mândria civică de locuitori ai oraşului lor prin imagini, fotografii digitale realizate numai în limitele geografice teritoriale ale municipiului Suceava, tema specifică aleasă intitulându-se Scene de stradă. Aceasta a permis ilustrarea diverselor fațete de viață și culoare ale orașului, la discreția ochiului fotografului.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: nivelul Tineri (rezervat fotografilor sub 20 de ani), respectiv nivelul Toate vârstele (indiferent de vârstă), fiecare participant trebuind să trimită o singură expediere pe nivel, cu deosebirea că tinerii au avut posibilitatea de a participa la unul sau altul dintre nivele prezentate, sau chiar la ambele, dar cu o singură fotografie pentru fiecare nivel.

Astfel, fiecare oraş partener va trebui să trimită la Primăria Laval, până la data de 15 mai, un set de 30 de fotografii, câte 15 pentru fiecare secţiune. Prima selecţie a fost efectuată de o comisie formată la Primăria Suceava, cu ajutorul asociaţiei fotografilor profesionişti, iar apoi juriul de la Laval va selectat câte trei fotografii la fiecare secţiune, de la fiecare oraş partener.

Astfel, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în decursul săptămânii trecute la Primăria Suceava, primarul Ion Lungu a anunţat câştigătorii concursului Scene de stradă după cum urmează: „La secţiunea Tineri, premiul I a fost acordat candidatului Iustin Buculei pentru < Fotografia printre aripi > , realizată în Piaţa Centrală din Suceava, premiul II candidatei Irina Filipoaia pentru < Florile dimineţii pe străzile Sucevei > , iar premiul III merge către Costina Bianca Creangă pentru fotografia < Regal automobilistic la Suceava > . Totodată, la categoria Toate vârstele, au fost aleşi: Teodora Cozorici (premiul I – < Alai de Paşte pe străzile Sucevei > ), Armand Dascălu (premiul II – < Popas > ) şi Mircea Petrariu (premiul III – < Centrul oraşului Suceava seara > ) ”, a precizat Ion Lungu.

După acest moment, Primăria Municipilui Suceava s-a angajat în a informa participanţii care au câştigat la nivel local selecţia celor 30 de fotografii care au apărat culorile orașului Suceava și care vor participa mai departe în concursul Primele întâlniri fotografice interînfrățite, organizate între cele nouă orașe înfrățite.

Primaria Municipiului Suceava va organiza în perioada până la data de 15 mai 2011 o expoziţie prin care se doreşte promovarea celor 30 de fotografii care vor merge mai departe în concurs, precum şi a realizatorilor lor, expoziţie ce se va realiza de altfel în toate cele 8 oraşe implicate în proiect. Cele mai reuşite fotografii vor fi premiate.


Intră acum și în grupul de