Acasă Social Bărbat din Straja, reținut și încarcerat după ce și-a amenințat soția încălcând...

Bărbat din Straja, reținut și încarcerat după ce și-a amenințat soția încălcând ordinul de protecție emis de instanță


Intră acum și în grupul de

Acționând împotriva violenței în familie, polițiștii din orașul Vicovu de Sus au reținut și încarcerat un bărbat de 54 de ani, care a încălcat un ordin de protecție emis de Judecătoria Rădăuți. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 6 februarie 2024, când femeia de 51 de ani a sunat la Poliție pentru a semnala că soțul său a încălcat ordonanța de protecție și a amenințat-o cu acte de violență.

Potrivit declarației victimei, bărbatul a pătruns în curtea locuinței lor din comuna Straja și a lovit cu palmele geamurile imobilului, adresând amenințări violente împotriva soției și norei sale, în ciuda interdicției de a se apropia la o distanță de 100 de metri de locuință, impusă de ordinul de protecție prin hotărârea judecătorească.



Polițiștii au intervenit rapid și au reușit să-l rețină pe agresor pentru o perioadă de 24 de ore, conform măsurilor preventive. Ulterior, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

În urma plângerii penale depuse de femeia agresată, s-a deschis un dosar penal împotriva bărbatului, acesta fiind cercetat sub acuzațiile de încălcare a ordinului de protecție și amenințare, conform prevederilor legale.

Ordinul provizoriu de protecție și ordinul de protecție sunt instrumente legislative extrem de eficiente și utile care dau posibilitatea intervenției directe a polițistului pentru garantarea siguranței și drepturilor victimei, amintește Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version