Acasă Social Alte trei transporturi ilegale de material lemnos identificate și confiscate de polițiștii...

Alte trei transporturi ilegale de material lemnos identificate și confiscate de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au descoperit alte trei transporturi ilegale de material lemnos în data de 17 februarie 2024.

Astfel, la ora 12:20, în timpul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe DN 17A în comuna Sucevița,  o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Horodnic de Sus a fost oprită pentru control. Șoferul transporta lemn de foc fără aviz de însoțire, iar în urma verificărilor s-a constatat că avea în mașină 3,44 metri cubi de lemn de foc specia rășinoase – molid. Șoferul a fost amendat conform legii și cantitatea de lemn confiscată a fost predată în custodia Ocolului Silvic Marginea.



Ulterior, la ora 13:40, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au oprit pentru control o autoutilitară pe strada Cimitirului în satul Berești, comuna Hănțești. Șoferul, un bărbat din comuna Sucevița, a prezentat avizul de însoțire pentru 2,5 metri cubi de lemn foc, însă verificările ulterioare au arătat că transporta 4,515 metri cubi de lemn foc, cu 2,015 metri cubi în plus față de aviz. Acesta a fost amendat, iar lemnul confiscat, în valoare de 481 de lei, a fost predat autorităților competente conform legii.

La ora 17:15, echipajul de poliție din orașul Vicovu de Sus a identificat și oprit pentru control o altă autoutilitară pe strada Calea Bucovinei din orașul respectiv. Șoferul, din același oraș, nu deținea aviz de însoțire pentru cantitatea de material lemnos transportată, iar verificările au arătat că avea în mașină 1 metru cub de lemn foc fag. Materialul lemnos a fost confiscat conform legii, iar șoferul a fost sancționat conform prevederilor legale în vigoare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version