Caravana LSRS ajunge la Suceava, la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Caravana Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) soseşte sâmbătă, 28 mai la Suceava, prilej cu care studenţii şi absolvenţii români de peste hotare vor susţine un seminar interactiv începând cu orele 14:00, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, destinat tinerilor români care doresc să studieze în străinătate, informează în cadrul unui comunicat de presă Irina Nicoleta Scarlat, vicepreşedinte pe Comunicare & Informare în cadrul LSRS 2011.

În document se precizează că în apropierea vacanţei, studenţii şi absolvenţii români de studii în străinătate au demarat cea de a treia ediţie a Caravanei LSRS, proiect în cadrul căruia tinerii români dornici să studieze peste hotare pot afla informaţii “direct de la sursă” cu privire la drumul pe care trebuie să îl parcurgă pentru a ajunge la universităţi de top din lume.

Potrivit sursei mai sus menţionate, ajunsă la cea de a treia ediţie, Caravana LSRS este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate, care vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale. Studenţi şi absolvenţi români de peste hotare le vor împărtăşi tinerilor suceveni interesaţi, experienţa lor de studiu şi trăirile de peste hotare, prin intermediul unor seminarii interactive.

Astfel, sâmbătă, 28 mai, Caravana LSRS ajunge la Suceava, unde studenţii şi absolvenţii români de peste hotare vor susţine un seminar interactiv începând cu ora 14:00 la Universitatea din Suceava, participarea la eveniment fiind gratuită şi realizându-se în baza completării formularului disponibil online la https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHNLWWRVb3BIc211eUhtcTdGNVpBQVE6MQ&ndplr=1

În comunicatul de presă se arată că de această dată, Liga Studenţilor Români din Străinătate le pregăteşte participanţilor o surpriză. O noutate pentru LSRS este că la început de toamnă va avea loc şcoala Go Study, eveniment în cadrul căruia participanţii vor redacta aplicaţiile lor pentru universităţi din străinătate sub îndrumarea celor mai buni traineri şi studenţi de peste hotare. „În cadrul Caravanei se vor realiza spot admissions, iar trei dintre tinerii admişi în program vor primi burse LSRS pentru a participa la şcoala de toamnă *GoStudy*”, anunţă Irina Nicoleta Scarlat.

„Liga Studenţilor Români din Străinătate este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României”, susţine vicepreşedintele pe Comunicare & Informare din cadrul LSRS 2011.


Intră acum și în grupul de