Locuitorii din Arghira (Preutesti) suparati rau de tot pe primarul lor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prefectura judeţului Suceava a anunţat că se va sesiza în cazul semnalat în localitatea suceveană Arghira, urmând ca la faţa locului să fie realizată şi o anchetă, după ce mai multe zeci de cetăţeni din satul amintit, care e parte din comuna suceveană Preuteşti, au reclamat nereguli grave ale autorităţilor locale.

Reclamanţii susţin că deciziile primarului din localitate au condus la perturbarea serioasă a procesului de învăţământ, după ce au fost puse în posesei o serie de persoane cu teren ce aparţinea şcolii.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 40 de localnici din Arghira au semnat o petiţie adresată deputatului din colegiul lor, Cătălin Nechifor, preşedinte al PSD Suceava, în care semnalau că primarul comunei Preuteşti, Alexandru Aniţa, a pus în posesie o familie pe o suprafaţă de zece ari de teren din perimetrul şcolii din Arghira.

Milici a menţionat că primarul nu este la prima acţiune de acest gen şi că ar fi împroprietărit mai multe persoane pe o suprafaţă de 5 hectare, teren care era livada unităţii şcolare.

El a mai spus că, potrivit sesizării localnicilor, amenajarea de şantier pentru firma care lucrează la introducerea reţelelor de apă şi canalizare a fost amplasată tot lângă şcoală şi că activitatea didactică, în special a elevilor din ciclul primar, este perturbată de zgomotul utilajelor şi de limbajul folosit de muncitori.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a anunţat că sesizarea cetăţenilor din Arghira va fi verificată de angajaţii Prefecturii, în cel mai scurt timp.


Intră acum și în grupul de