Milici vrea sa faca din artistii populari „eroi ai judetului” Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderii judeţeni ai PSD Suceava sunt de părere că manifestarea organizată de Consiliul Judeţean la finele săptămânii trecute, Hora Bucovinei a fost transformată într-un fel de „Corvoada Bucovinei” pentru ansamblurile folclorice şi copii obligaţi să fie prezenţi la eveniment. În plus, cei de la PSD Suceava sunt convinşi că de fapt întreaga acţiune nu a fost decât o „campanie electorală mascată” a celor din PDL.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, consilierul judeţean Ovidiu Milici, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că „a fost Hora Bucovinei doar pentru firmele celor din PDL care s-au instalat în apropiere, iar pentru ansamblurile folclorice şi pentru copiii aduşi din toate colţurile judeţului a fost Corvoada Bucovinei”. Din punctul de vedere al consilierului social-democrat atât copiii cât şi ansamblurile folclorice trebuie declaraţi eroi pentru că sunt plimbaţi pe la toate parangheliile organizate de PDL în judeţ.

„Hora Bucovinei a fost doar o etapă din operaţiunea bani pentru PDL”, a mai spus Ovidiu Milici care a subliniat că nu se poate face o strategie de dezvoltare a turismului cu doar trei manifestări mai acătării intr-un singur an calendaristic.

„Trei zile de acţiuni de Crăciun, trei zile de Paşte şi una de Hora Bucovinei înseamnă şapte zile de acţiuni din 365 într-un an. Nu cred că aceasta poate fi numită strategie de dezvoltare durabilă a turismului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

El consideră că o adevărată strategie de dezvoltare a turismului o reprezintă redeschiderea Taberei şcolare Bucşoaia, unde s-a desfăşurat duminică Hora Bucovinei.

„Este cea mai mare tabără şcolară cu opt sute de copii pe serie. Dacă s-ar redeschide ar însemna un pas în dezvoltarea turismului în zonă”, a spus consilierul judeţean care a adăugat că va continua să susţină redeschiderea acestei tabere şcolare.

Peste zece mii de persoane au participat, duminică, în localitatea suceveană Bucşoaia din oraşul Frasin, la “Hora Bucovinei”, manifestare organizată anual şi care marchează urcatul oilor la munte.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis “Hora Bucovinei” arătând că acest moment marchează, pe de o parte urcatul oilor la munte, dar şi buna convieţuire a celor 12 minorităţi din Bucovina, care se prind în aceeaşi horă, fiind o “horă europeană”.


Intră acum și în grupul de