Accidentul din zona Gării Burdujeni: Un șofer beat a intrat cu mașina pe contrasens lovind un autoturism condus regulamentar


Intră acum și în grupul de

Accidentul rutier cu doi răniți produs vineri seara în zona Gării Burdujeni a fost generat de un șofer beat, polițiștii urmând să stabilească în cursul anchetei care din cei doi bărbați aflați în mașină era la volan.

Astfel, potrivit primelor date din anchetă, vineri seara în jurul orelor 22:20, un autoturismul marca Audi TT, cu număr de înmatriculare de Marea Britanie, circula pe str. Nicolae Iorga din Suceava în sectorul cuprins sub pasarela Burdujeni având direcția de deplasare dinspre ”Gara Burdujeni” către ”Orizont”. Autoturismul a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un autoturism marca Ford Tourneo, condus de o femeie de 36 de ani, din sensul opus de mers.

În momentul impactului în interiorul autoturismului marca Audi TT, se aflau doi bărbați, unul de 36 de ani și unul de 33 de ani și nu s-a putut stabili cu exactitate care dintre aceștia se afla la volanul vehiculului, între declarațiile celor doi existand neconcordanțe, inclusiv pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 36 de ani din Audi TT și a șoferiței de 36 de ani care au fost preluați și transportați de ambulanțe la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde bărbatul de 36 de ani a fost diagnosticat „contuzionat prin accident rutier, traumatism bazin, tulburări de comporatament, etilism acut”, iar șoferița a fost diagnosticată: „contuzionat ușor prin accident rutier, contuzie coloană cervicală, contuzie toracică”.

Bărbatul de 33 de ani din Audi TT a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au prelevat două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesteia i s-a prelevat o mostră biologică de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, a fost testat și pasagerul din Ford Tourneo  rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-a prelevat o mostră biologică de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei

Bărbatul de 36 de ani din Audi TT a refuzat testarea cu aparatul etilometru și de asemeanea a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Cei doi bărbați din Audi TT nu au cooperat cu lucrătorii de poliție în vederea stabilirii cu exactitate a producerii accidentului de circulație, toate circumstanele producerii evenimentului urmând a se stabili în cadrul dosarului penal.

Autoturismul Audi TT nu are ITP și nici RCA fiind imobilizat de către polițiști.


Intră acum și în grupul de