Proiectul de HG pentru centura Gura Humorului a fost pus în transparență de Ministerul Transporturilor. Lucrarea va costa 2,7 miliarde de lei, include opt poduri/ pasaje/ viaducte și va fi realizată în 30 de luni


Intră acum și în grupul de

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a deschis procedura de transparenţă decizională a procesului de elaborare a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Gura Humorului”.

Ministerul Transporturilor arată că în contextul promovării proiectului Drumului de mare viteză Baia Mare – Suceava, apare necesitatea realizării unei variante de ocolire care să asigure conexiunea între Lotul 2 Bistrița – Vatra Dornei și Lotul 3 Vatra Dornei — Suceava al Drumului de mare viteză și care să contribuie la scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul orașului Gura Humorului.

Pentru promovarea obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Gura Humorului” a fost încheiat un Parteneriat de implementare între C.N.A.I.R. S.A. și Consiliul Județean Suceava în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 101/2020 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri europene în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020.

Principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiții au fost aprobați cu Avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe nr.13/22.02.2024 și sunt următorii: lungime traseu: 10,142 km, lăţime platformă: 23,50 m, lățime parte carosabilă: 2×7,00 m, poduri/pasaje/viaducte: 8 buc.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv T.V.A.) 2.698.841  mii lei, din care C+M: 2.318.152 mii lei.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

CARACTERISTICILE PRINCIPALE ŞI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI

AI OBIECTIVULUI DE INVESTIŢII

             ,,Varianta de ocolire Gura Humorului”

Ordonator principal de credite: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii        

                     Beneficiar: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – s.a. /

                                              Consiliul Județean Suceava

Amplasament: Județul Suceava

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA):              2.698.841  mii lei

(în preţuri la data de 08.12.2023/1 euro =4,9677 lei) 

din care C+M (inclusiv TVA):                                          2.318.152  mii lei                      

Durata de execuție a obiectivului de investiţie:       30 luni

Eşalonarea investiţiei (INV/C+M):

INV    ANUL I  698.841 mii lei       ANUL II  1.000.000 mii lei     ANUL III  1.000.000 mii lei

C+M         318.152 mii lei                                  1.000.000 mii lei                            1.000.000 mii lei

Capacități:

Lungime:                                                                                                 10,142                     km

Lățime platformă:                                                                                       23,50                           m

Lăţime parte carosabilă:                                                                            2 x 7,00                              m

Poduri/Pasaje/Viaducte:                                                          8                                  buc.

Factori de risc:

Obiectivul se va proteja antiseismic conform prevederilor Normativului ”Cod de proiectare seismică P 100-1/2013”, cu modificările și completările ulterioare.

Finanțarea investiției:

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.


Intră acum și în grupul de