Un lucrător silvic a fost rănit de un buștean în timp ce tăia un arbore într-o pădure din Stulpicani


Intră acum și în grupul de

Un lucrător silvic a fost rănit, marți, de un buștean în timp ce tăia un arbore într-o pădure de pe raza comunei Stulpicani.

Potrivit anchetei polițiștilor, marți dimineața un bărbat de 49 ani din comuna Stulpicani, angajat la Ocolul Silvic Stulpicani pe funcția de fasonator mecanic, s-a autoccidentat în pădurea de pe raza Cantonului Silvic Muncel, Stulpicani, în timp ce tăia un arbore doborât de fenomene naturale.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul,  în timp ce executa lucrări de fasonare a arborilor doborâți de fenomene meteo în pădurea de pe raza Cantonului Silvic „Muncel”, din  Stulpicani, după tăierea cu fierăstrăul mecanic de la rădăcină a unui copac căzut la pământ, bușteanul a alunecat pe panta abruptă pe care se afla, iar în deplasare l-a surprins pe lucrător prinzându-i piciorul drept.

După ce bușteanul a alunecat peste piciorul acestuia, cel în cauză s-a eliberat de sub buștean, suferind o fractură a tibiei piciorului drept.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD care l-a preluat pe cel bărbatul pentru a-l transporta la Spitalul orășenesc Gura Humorului, fiind diagnosticat cu fractură tibie picior drept.

În acest caz a fost anunțat și I.T.M. Suceava cu privire la producerea accidentului și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.


Intră acum și în grupul de