De la 1 iulie, se reia circulatia de mare tonaj pe podul de la Burdujeni-Suceava

Începând de luna viitoare, restricţiile de circulaţie pe podul rutier de la Burdujeni vor fi ridicate. Anunţul a fost făcut, miercuri, într-o conferinţă de presă, de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a explicat că lucrările de consolidare la acest pod, care avea un pilon fisurat, s-au încheiat în luna martie, iar potrivit proiectantului, pentru folosirea structurii la întreaga capacitate şi ridicarea restricţiilor de circulaţie se va mai aştepta până la 1 iulie, când se va întări betonul la coloanele ce au fost turnate. „Avem nevoie să circulăm pe pod la întreaga capacitate” a spus Lungu.

Lucrările la acest pod vor continua cu etapa a doua, care vizează consolidarea suprastructurii şi alinierea podului la calea de rulare ce urmează să fie readusă la acelaşi nivel, dar această etapă va fi făcută în cadrul unui proiect POR, suma alocată fiind de 3,7 milioane de lei.

Prima etapă a intervenţiei a costat peste patru milioane de lei, din care două milioane de la Guvern, iar restul de la bugetul local. Lungu a subliniat că acest pod este strategic în municipiu întrucât face legătura între zona centrală şi cartierul Burdujeni, fiind traversat de mii de maşini pe oră.

După inundaţiile din vara anului trecut, în urma unor studii făcute la acest pod, s-a constatat că unul dintre piloni este fisurat şi exista pericolul ca podul să se prăbuşească. Autorităţile au impus imediat restricţii de circulaţie, iar apoi au fost începute lucrări de consolidare.