„Aspirations”, un proiect european desfasurat la Vadu Moldovei


Intră acum și în grupul de

În comuna suceveană Vadu Moldovei, în perioada 2-6 iunie 2011, a avut loc întâlnirea finală a proiectului european „Aspirations”, proiect derulat de Grupul Şcolar „Nicolina” Iaşi, ce are în desfăşurare mai multe proiecte europene cu finanaţare nerambursabilă, fapt pentru care a câştigat în anul 2010, pentru a doua oară, titlul de Şcoală Europeană, ocupând locul 9 la nivel naţional şi primul loc la nivel judeţean, informează prof. psihopedagog Dana Robotă, responsabil proiect.

Potrivit aceleiaşi surse, unul dintre proiectele care se află momentan în desfăşurare este intitulat „Aspirations” şi este finanţat prin programul Grundtvig, Long Life Learning – Învăţare pe tot parcursul vieţii. La baza acestui proiect s-a aflat o idee generoasă și inedită de a explora aspirațiile populației adulte (în general persoane retrase din activitate) din comunități rurale dar și urbane din Marea Britanie, Polonia, Turcia, Italia și România.

„Proiectul a fost gândit ca un parteneriat în vederea prezentării modului de viață tradițional din diferite țări ale Uniunii Europene și a încurajat inițerea unui dialog permanent în cadrul grupului țintă. Activitățile derulate în cadrul proiectului au vizat creșterea implicării seniorilor în viața comunității, dar și deschiderea unor noi orizonturi privind valorificarea potențialului creator al persoanelor aflate la vârsta senectuții. Evenimentul va fi găzduit de Școala nr.1, cu clasele I-VIII, Vadu Moldovei și se va bucura de prezența și sprijinul autorităților locale, Primăria şi Consiliul Local din comuna Vadu Moldovei”, precizează Dana Robotă.


Intră acum și în grupul de