Un turc prins în PTF Siret că avea la mașină seria de șasiu modificată, iar un român cu permisul suspendat a încercat să iasă din țară la volanul mașinii sale


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări după ce au depistat în PTF Siret un cetățean turc care avea seria de șasiu modificată, dar și un român care conducea mașina și voia să iasă din țară deși are permisul suspendat.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, marți, 23 aprilie a.c., la primele ore ale dimineții, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieșire din România, un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani. Acesta conducea un autoturism înmatriculat în România.

La efectuarea controlului de frontieră, celui aflat la volan i-a fost solicitat și permisul de conducere. Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce pe teritoriul României suspendat din data de 3 aprilie 2024.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Și un cetățean turc care a falsificat seria de șasiu originală a autoturismului pe care îl conducea este cercetat de polițiștii de frontieră din cadrul PTF Siret.

Astfel, în data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean turc, în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în Turcia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea seriei de șasiu a autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că VIN-ul aplicat pe şasiu, cel  din parbriz, precum și cel de pe sticker-ul aplicat pe stâlpul din stânga al mașinii nu corespunde cu cel din computerul de bord.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.


Intră acum și în grupul de