Un sucevean a fost înșelat cu 1500 de euro la vânzarea unui telefon mobil prin intermediul unei aplicații online


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 31 de ani din Șcheia a reclamat, joi, polițiștilor Secției 9 Poliție Rurală Șcheia că a fost înșelat de către o persoană prin intermediul aplicației OLX.

Acesta a spus că în cursul lunii februarie 2024 a postat un anunț pe aplicația OLX, cu privire la vânzarea unui telefon mobil Iphone 15 Pro Natural, în schimbul sumei de 7.000 lei.

EL a fost contactat telefonic în data de 11 februarie 2024 de un bărbat care i-a oferit 1500 de euro pentru telefon și i-a spus că este din Comănești-Bacău și i-a trimis o fotografie cu cartea de identitate.

Cei doi s-au înțeles cu privire la vânzarea telefonului mobil și au convenit ca o cunoștință a cumpărătorului să vină în Șcheia să să preia aparatul din parcarea restaurantului Polaris, iar ulterior vânzătorul să primească suma de bani prin transfer bancar.

Așa zisul cumpărător i-a trimis vânzătorului o fotografie cu cartea de identitate a persoanei care urma să se prezinte să ridice telefonul, fotografie din care rezulta că e vorba de un bărbat din Pașcani.

Vânzătorul s-a întâlnit cu intermediarul și apoi a primit un printscreen de la cumpărător cu transferul bancar. După ce a predat telefonul, vânzătorul a așteptat efectuarea viramentului bancar, însă fără rezultat.

El a încercat să îl mai contacteze telefonic pe cumpărător însă acesta nu i-a mai răspuns, motiv pentru care la data de 25.04.2024 s-a prezentat la sediul poliției pentru a reclama cele întâmplate.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „înșelăciune”.

Adina Chiriac


Intră acum și în grupul de