Trei bărbați din Gura Humorului depistați în aceeași zi că au conudus mopede  băuți și fără permis


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Gura Humorului au depistat, sâmbătă, trei cazuri distincte de conducere ilegală a vehiculelor pe drumurile publice, toate implicând persoane fără permis de conducere și, în două cazuri, sub influența alcoolului.

Astfel, în jurul orei 16:00, echipajul Compartimentului Rutier Gura Humorului, aflat în patrulare pe bulevardul Bucovinei, a oprit un motociclu pentru control. Conducătorul,  de 48 de ani, din Gura Humorului, nu figura în baza de date ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatul etilotest a arătat 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliția a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducere fără permis.

În jurul orei 20:40, echipajul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce patrula pe bulevardul Bucovinei, a observat un moped parcat pe trotuar, lângă restaurantul Lions. La vederea polițiștilor, conducătorul mopedului a încercat să evite controlul, pornind în grabă. Polițiștii l-au urmărit și blocat pe strada Teodor Bălan.

Conducătorul mopedului, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Gura Humorului, a recunoscut că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatul etilotest a indicat un nivel de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Verificările în baza de date au confirmat că acesta nu are permis de conducere. Poliția a întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

În jurul orei 21:00, pe strada Marly, polițiștii au oprit un moped marca Piaggio pentru control. Conducătorul, de 39 de ani, din Gura Humorului, a declarat că nu posedă permis de conducere și că nu are documente de proveniență pentru moped. Testarea cu aparatul etilotest a indicat 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la Spitalul orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice. Poliția a întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.


Intră acum și în grupul de