Acasă Social In Frasin functioneaza un Post de Jandarmi Montan

In Frasin functioneaza un Post de Jandarmi Montan


Intră acum și în grupul de

Începând de joi, în oraşul sucevean Frasin funcţionează un Post de Jandarmi Montan. Inaugurarea oficială a sediului acestuia a avut loc pe parcursul după-amiezii de joi, în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor instituţiilor MAI din Frasin.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul relaţii cu presa din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, înfiinţarea noului Post s-a făcut pe considerentul apropierii de comunitatea locală din oraşul Frasin, în contextul reorganizării Jandarmeriei Române şi a reevaluării necesităţilor specifice judeţului Suceava.



Aflată în subordinea directă a Detaşamentului de Jandarmi Gura Humorului, activitatea Postului de Jandarmi Montan Frasin va fi derulată de opt subofiţeri angajaţi prin concurs într-un spaţiu pus la dispoziţie de administraţia publică locală, chiar în sediul Primăriei.

„Această structură, la fel ca şi posturile de jandarmi montane din localităţile Vatra Dornei, Gura Humorului, Dorna Candreni, Vatra Modoviţei, Broşteni şi Câmpulung Moldovenesc, urmează să îndeplinească o gamă variată de atribuţiuni pentru menţinerea ordinii publice în zona montană, axându-se pe accentuarea prezenţei în mijlocul populaţiei, printr-un efort continuu de adaptare a modalităţilor de acţiune în sprijinul cetăţenilor.

De asemenea, printre misiunile formaţiunilor montane de jandarmi se numără şi îndrumarea, informarea şi acordarea de sprijin şi asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, menţinerea ordinii publice în zonele de agrement şi pe traseele turistice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor privind asigurarea protecţiei şi conservării fondului cinegetic, piscicol natural şi a fondului silvic”, ne-a mai declarat maior Iulian Şveduneac, din cadrul IJJ Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version