Acasă Social Peste 100 de copii institutionalizati din judetul Suceava vor incepe o noua...

Peste 100 de copii institutionalizati din judetul Suceava vor incepe o noua viata la Asezamantul „Sf. Ierarh Leontie” din Radauti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 104 copii instituţionalizaţi din judeţul Suceava vor fi preluaţi de aşezământul amenajat de Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi, centrul „Sf. Ierarh Leontie”, unde vor fi îngrijiţi, educaţi şi supravegheaţi.

Hotărârea a fost aprobată de către deliberativul judeţean în cadrul ultimei şedinţe ordinare derulată pe parcursul zilei de marţi, când Consiliul Judeţean Suceava a semnat şi un protocol în acest sens cu mănăstirea rădăuţeană.



Conform declaraţiilor făcute de către preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este vorba de 75 de copii cu vârsta de până la 18 ani integraţi în serviciul rezidenţial şi 25 de minori aflaţi în serviciul de asistenţă maternală.

Noul parteneriat aduce Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava o reducere cu 20% a cheltuielilor pe fiecare copil.
„Va fi primul parteneriat concret între stat şi Biserică, între CJ Suceava şi fundaţia Mănăstirii Bogdana”, a anunţat şeful administraţiei judeţene, care a mai adăugat că imobilele ce vor găzdui copiii sunt dotate corespunzător, iar mănăstirea a înfiinţat şi o fundaţie pentru a presta servicii de educare şi supraveghere a copiilor.

Şeful deliberativului judeţean a arătat că centrul administrat de mănăstirea Bogdana are 14 pavilioane, sală de mese, săli de curs, locuri de joacă care se pretează pentru îngrijirea copiilor, iar CJ Suceava urmează să aloce fonduri pentru sprijinirea acestei activităţi.

Copiii se vor muta în noua casă până la începutul lunii septembrie şi vor urma cursurile şcolare la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Rădăuţi urmând a fi monitorizaţi permanent privind evoluţia educaţională.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version