Ministrul Educatiei, Daniel Petru Funeriu, la Suceava: „Un subiect de examen va fi intotdeauna prea dificil pentru un elev prost pregatit!” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aflat vineri la Suceava, la Conacul Domnesc, în cadrul unei întâlniri de lucru a inspectorilor şcolari generali din ţară, ministrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu, a explicat că rezultatele slabe la examenul de bacalaureat din 2011 se datorează exclusiv proastei pregătiri a elevilor şi nicidecum unui grad mărit de dificultate al subiectelor.

Întrebat dacă pune rezultatele slabe ale examenului pe baza dificultăţii mărite a subiectelor, ministrul a replicat: „În primul rând, sunt adeptul exigenţei. Este exclus ca în mandatul meu să scădem exigenţa. În al doilea rând, subiectele sunt elaborate într-un mod ştiinţific. Subiectele din acest an au fost echivalente din punct de vedere al dificultăţii cu subiectele din anii anteriori. Un subiect de examen va fi întotdeauna prea dificil pentru un elev prost pregătit. Scuze de acest gen nu pot fi acceptate, cu atât mai mult cu cât subiectele de la matematică, dacă le comparăm cu programa şcolară, testau competenţe de nivel scăzut şi nivel mediu până la posibilitatea obţinerii unei note medii, şi desigur pentru obţinerea unei note mari, ce testau inclusiv competenţe medii spre avansat, dar este firesc să fie aşa.

Şi pentru prima dată în 20 de ani, distribuţia mediilor la bacalaureat a respectat, ceea ce statistica ne învaţă că trebuie să respecte, şi anume o curbă a lui Gauss. Aşadar, analiza statistică a rezultatelor de la bacalaureat arată că subiectele nu au fost prea dificile, că examenul s-a desfăşurat corect”, a explicat Daniel Petru Funeriu.

Şi pentru că s-a vehiculat că rezultatele ar fi fost mari, mici, medii, sau intermediare, Funeriu a explicat că prima caracteristică a rezultatelor trebuie să fie aceea ca ele să fie corecte. În finalul discursului său, ministrul Educaţiei a subliniat: „Resping orice fel de sugestie, de idee, cum că subiectele nu ar fi fost adaptate. Şi repet, un subiect va fi întotdeauna prea dificil pentru un elev prost pregătit”, a accentuat Funeriu.


Intră acum și în grupul de