Comuna suceveana Mitocu Dragomirnei are un nou medic de familie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un nou medic de familie va profesa de la începutul lunii septembrie în comuna suceveană Mitocu Dragomirnei, după ce a promovat concursul pe post.

„Ieri (n.r. luni, 22 august) am avut un examen pentru ocuparea unui post de medic, specializarea – medicină de familie, la Mitocu Dragomirnei, întrucât acolo erau doi medici, dintre care unul s-a pensionat încă din luna aprilie 2011. În comună există o populaţie de cca 4.544 de oameni, dintre aceştia doar 2.936 fiind asiguraţi. Precizez că medicul care a plecat avea 1.652 de asiguraţi, aceştia rămânând fără asistenţă medicală de la pensionarea doctorului”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi.

În baza legislaţiei, DSP Suceava a solicitat în primă fază acordul comisiei parietare formate din DSP Suceava, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava şi Asociaţia Profesională a Medicilor de Familie Suceava. Comisia a aprobat concursul pentru ocuparea postului, iar până la data înscrierii nu s-a prezentat decât un singur medic. „De aceea, comisia de evaluare a avut componenţă de la Suceava, s-a dat examenul, iar postul a fost ocupat de doamna doctor Lorica Neamţ Ignat, medic specialist în medicina de familie, venită din Timiş, dar stabilită la Suceava.

În perioada în care nu au mai avut medic de familie, cei 1.652 de asiguraţi care figurau în baza de date a medicului care s-a pensionat, Camelia Jiha, au avut la dispoziţie serviciile dispensarului din sat, acolo unde sunt angajaţi alţi doi medici”, a explicat dr. Abiţei.

Potrivit şefului DSP Suceava, noul medic de familie din comuna Mitocu Dragomirnei, dr. Lorica Neamţ Ignat va profesa, conform legislaţiei, la 15 zile de la data susţinerii concursului, urmând a fi la post în jurul datei de 5 septembrie 2011.


Intră acum și în grupul de