Un sfert dintre candidati absenti si un eliminat la Suceava, la cea de a doua proba scrisa a BAC-ului de toamna


Intră acum și în grupul de

Aproape un sfert dintre candidaţii înscrişi la cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului, sesiunea august-septembrie 2011, nu s-au prezentat miercuri la testare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, insp. Laura Hacman, din cei 1.569 de elevi înscrişi pentru a susţine proba obilgatorie a profilului, 1.261 au participat la examenul scris, în timp ce 308 au absentat.

Ea a mai informat că nici cea de-a doua probă scrisă a BAC-ului de toamnă nu a trecut fără incidente, un elev care susţinea testarea la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava fiind eliminat pentru fraudă. Acesta va mai putea susţine examenul de bacalaureat cel mai devreme în vara anului 2013. În plus, toate examenele susţinute până la eliminare nu sunt recunoscute.

Amintim că la sesiunea din vară, la Suceava, nu a fost eliminat niciun elev din cei care au participat la a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat.

Dacă la sesiunea trecută a BAC-ului, elevii suceveni nu au fost supravegheaţi video la probele scrise, în sesiunea din toamnă au fost montate camere de luat vederi în toate cele 8 centre de examinare organizate la nivelul judeţului Suceava.

BAC-ul de toamnă continuă vineri, 2 septembrie, cu ultima probă scrisă, respectiv cea la alegere a profilului, urmând ca duminică, 4 septembrie, să fie afişate rezultatele examenului, şi totodată, în intervalul orar 16.00-20.00 să fie depuse eventualele contestaţii.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în zilele de 5 – 6 septembrie, iar afişarea rezultatelor acestor contestaţii se va face pe data de 7 septembrie.

Precizăm că lucrărilor candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de evaluare, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din Suceava.


Intră acum și în grupul de