Somajul, in crestere in judetul Suceava, la inceput de toamna


Intră acum și în grupul de

La începutul lunii septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava înregistrează o creştere uşoară a numărului persoanelor fără serviciu, cu 0,03% faţă de luna anterioră.

Conform datelor puse la dispoziţie de conducerea instituţiei, rata şomajului la finele lunii august în judeţul Suceava a atins cifra de 4,17%.

Aceleaşi surse ne-au mai comunicat că în această perioadă un aport important îl aduc şi absolvenţii diferitelor instituţii de învăţământ înscrişi în evidenţe.

Cu toate acestea, „în perspectiva şomajului înregistrat la nivel naţional, judeţul nostru se plasează cu 0,63% sub rata medie a şomajului pe ţară, calculată la 4,8% în această perioadă”, ne-a declarat şeful AJOFM Suceava, Aurelia Focşa.

Numărul de persoane care au ales să se înregistreze ca şomeri în evidenţele agenţiei şi care a condus la actuala pondere a şomerilor în totalul populaţiei active a judeţului, a ajuns la aproape 10.600 de persoane, din care circa 4.500 beneficiază de dreptul la indemnizaţia de şomaj.


Intră acum și în grupul de